Samarbejder
Vores virksomhed vokser ud af en passion for det skånsomme fiskeri, den rene råvare og en kompromisløs jagt på den bedste kvalitet.

Vi kender vores plads i fødevaresystemet og anerkender vores ansvar om at bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer.
Fiskerikajen er siden 2019 en del af Nordward og er sammen med Kvalitetsfisk i Stockholm, Fisk Idag i Gøteborg og FGSFOODS i Fredericia Nordens største fiskegrossistvirksomhed.
Vi samarbejder med fiskere som benytter skånsomme fangstmetoder og støtter op om det spirende fiskeri med tejner.

Vi støtter Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri
Vi har været medlemmer af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) siden vi deltog i den stiftende generalforsamling i 2014. Vi er sammen med FSK og WWF kommerciel partner på projektet ”Naturskånsom Fisk – fra hav til tallerken” med støtte fra Velux og Villumfonden.

Projektet er udsprunget af den vision, at kystfiskeriet atter skal udgøre en vigtig og betydende del af dansk fiskeri. Det er projektets mål, at genstarte og revitalisere det danske kystfiskeri gennem oplysning og nytænkning i forhold til afsætning.
En af de største udfordringer for det kystnære fiskeri er, at mange af skibene ligger i småhavne der mangler forarbejdningsfaciliteter og lider under mangelfuld logistik. Som del af dette projekt har vi sammen med kystfiskerne fra Langø og Kutterfisk ApS stiftet Kystfiskerkompagniet ApS i Korsør, hvor vi kun forarbejder og videresælger fisk fra skånsomt kystfiskeri.

Siden 2013 har vi været med til at afholde ”Stjernekokke for Skånsomt Kystfiskeri”, hvor vi i samarbejde med fiskerne fra Langø, Greenpeace og Odd Fellowpalæet arrangerede en middag med seks retter lavet af seks kokke. Blandt deltagerne første år var Almanak, Fiskebaren, Amass, Pony og Geranium. Siden har vi 3 gange afholdt eventet hver gang med kokke fra øverste skuffe og med inviterede som Fødevareminister Karen Hækkerup (S), Fødevareminister Mette Gjerskov (S), Fiskeriordfører Simon Kollerup (S), Fiskeriordfører Lone Loklindt (B) og flere fremtrædende journalister fra de danske aviser.
Målet med eventet, er at sprede viden om det danske kystfiskeri og de udfordringer det står overfor i disse år. Vi har ligeledes afholdt to events i Torvehallerne med fiskerne fra FSK senest i 2017 i samarbejde med WWF og Den Blå Planet, hvor op mod 500 mennesker deltog.
Vi samarbejder med disse gode folk










Mærket Naturskånsom
Med mærket NaturSkånsom går Danmark globalt i front med en statslig mærkningsordning for fisk, der er fanget med naturskånsomme metoder og omtanke for havmiljøet.

De fiskere, der er med i ordningen, må udelukkende fiske med skånsomme redskaber som eksempelvis line og krog, tejner og garn som skåner det sårbare og værdifulde miljø på havbunden, der er afgørende for et sundt økosystem i havet.

I 2013 arrangerede vi den første “Kokke for skaansomt kystfiskeri” i fællesskab med fiskere, kokke og Greenpeace. Det skulle senere blive til den grundstamme som har arbejdet for et mærke lige siden.
Krav til mærkningen

01
Skånsomme fangstmetoder
Fisken skal vare fanget med
skånsomme redskaber.

02
Kvalitet
Fiskerne skal have gennemført
et kvalitetskursus, der fx.
indeholder uddannelse i
fødevarehåndtering.

03
Mindre fartøjer
Fartøjet fisken fanges fra må
ikke være længere end 17
meter.

04
Kystnært
80 % af fartøjets fangstrejser i
et kalenderår er ikke længere
end 48 timer.

05
Sunde bestande
Ingen fiskearter i ordningen
må være truet, og alle fisk
ordningen skal vare fanget fra
sunde bestande.

-Jesper Redecker, Fiskerikajen