Østershjulet drejer! Og vi skal til Óleron og smage på noget helt særligt fra Schaller.

Dato:
3/9/2025
Full name
11 Jan 2022
5 min read
Oléron. Øen, hvor alt ånder østers – og hvor historien om havets guld starter helt tilbage med salt. Indtil 1700-tallet var salt en valuta, vi ikke kunne undvære i de nordlige egne af Europa. Men da saltbassinerne blev forladt, tog naturen over – og fyldte dem med liv. Her, i bassinerne, trivedes østers, muslinger og andre skalddyr.
Indhold:

Authentique østers fra Schaller

Og netop her finder vi Alain. En østersmand med begge fødder i både tradition og fremtid. Han insisterer på at dyrke sine østers som før i tiden: ingen halv-tørre perioder, ingen “fitness på land”, ingen hurtige genveje. Østersene bor hele deres liv under vandet – og det giver en smag, som han kalder authentique.

“Vi har ikke gjort noget. Det er naturen, der leverer,” siger Alain.

Resultatet er østers med mørke lameller, intens jod-tone og en salt-sprødhed, der overrasker selv garvede smagere. Måske ikke de største kødfulde eksemplarer, men til gengæld rene smagsbomber.

Østershjulet podcast

Lyt med i "Østershjulet"-podcasten når Jesper og Victor smager sig igennem Olérons merroir, diskuterer agurk, mandel og mineralske noter – og minder os om, at østers aldrig bare er østers. Det er kultur, natur, håndværk og filosofi i ét lille skaldyr.

Vil du smage med? Følg med på Fiskerikajens Instagram, hvor vi deler hvilke restauranter der er på Østershjulet netop nu. Så kan du selv sætte tænderne i Alains authentique østers – direkte fra Oléron til tallerkenen.

Vil du vide mere?
Kontakt os for at blive sat op med sæsonens bedste fisk og skaldyr.

Link:
Full name
Job title, Company name
Tilmeld nyhedsbrev med mere
sæsonnyt, som det her