Østershjulet drejer! Og vi skal til Marennes d’Oleron og smage på noget helt særligt: Huitres Scaller No. 3

Dato:
9/9/2025
Full name
11 Jan 2022
5 min read
Oléron. Øen, hvor alt ånder østers – og hvor historien om havets guld starter helt tilbage med salt. Indtil 1700-tallet var salt en valuta, vi ikke kunne undvære i de nordlige egne af Europa. Men da saltbassinerne blev forladt, tog naturen over – og fyldte dem med liv. Her, i bassinerne, trivedes østers, muslinger og andre skalddyr.
Indhold:

Authentique østers fra Schaller

Og netop her finder vi Alain. En østersmand med begge fødder i både tradition og fremtid. Han insisterer på at dyrke sine østers som før i tiden: ingen halv-tørre perioder, ingen “fitness på land”, ingen hurtige genveje. Østersene bor hele deres liv under vandet – og det giver en smag, som han kalder authentique.

“Vi har ikke gjort noget. Det er naturen, der leverer,” siger Alain.

Resultatet er Huitres Scaller No. 3, en østers med mørke lameller, intens jod-tone og en salt-sprødhed, der overrasker selv garvede smagere. Måske ikke de største kødfulde eksemplarer, men til gengæld rene smagsbomber.

Østershjulet podcast

Lyt med i "Østershjulet"-podcasten når Jesper og Victor smager sig igennem Olérons merroir, diskuterer agurk, mandel og mineralske noter – og minder os om, at østers aldrig bare er østers. Det er kultur, natur, håndværk og filosofi i ét lille skaldyr.

Vil du smage med? Følg med på Fiskerikajens Instagram, hvor vi deler hvilke restauranter der er på Østershjulet netop nu. Så kan du selv sætte tænderne i Alains authentique østers – direkte fra Oléron til tallerkenen.

Vil du vide mere?
Kontakt os for at blive sat op med sæsonens bedste fisk og skaldyr.

Link:
Full name
Job title, Company name
Tilmeld nyhedsbrev med mere
sæsonnyt, som det her