respekt for havet
Fiskerikajen er grundlagt af en fisker og to kokke.
Vores virksomhed vokser ud af en passion for den rene råvare og en kompromisløs jagt på den bedste kvalitet. Vi kender kokkene og vi kender fiskerne, og vi vælger at støtte det skånsomme kystfiskeri.
Fiskerikajen har siden 1999 leveret fisk og skaldyr af topkvalitet fra vores butik på Rungsted Havn som vi har solgte i januar 2020 og fra 2011-2019 i Københavns Torvehaller. Begge butikker har vi solgt videre til gamle medarbejdere, der nu fører ånden videre. Siden 2001 har Fiskerikajen Engros, leveret fisk og skaldyr til landets (og verdens) bedste restauranter. I september 2013 udvidede vi med endnu en forretning og flyttede ind i Hellerup Foodmarket i Rotunden.
Fiskerikajen skrev i foråret 2019 et nyt kapitel i sin historie, da vi lagde os sammen med Copenhagen Seafood, Kvalitetsfisk i Stockholm, FSG FOODS i Fredericia og Fisk i Dag i Gøteborg. Samlet under Valedo udgør vi hermed tilsammen Scandinaviens største fiskegrossistvirksomhed, og siden september 2019 har Fiskerikajen og Copenhagen Seafood arbejdet under samme navn: Fiskerikajen.
Kvalitet og service er det kodeks, som vi arbejder ud fra i vores topmoderne pakhus i Rødovre. Herfra leverer vi hver dag til byens bedste restauranter og spisesteder og vi sætter en ære i at møde vores kunder med personlighed. Vi arbejder ud fra devisen ’Respekt for havet’ og stræber altid efter at bringe det bedste produkt til vores kunder.
Founder & partner
Kim Christensen
Partner
Jesper Redecker Hansen
Partner
Simon Prause
Historien om Fiskerikajen
I 1999 gik fisker Kim Christensen i Thyborøn og trængte til noget nyt at lave efter 27 år på havet. Det hele begyndte som et beskedent fiskeudsalg fra bagenden af en Toyota Hiace på havnen i Rungsted. Hurtigt gik der rygter om frisk fisk på havnen og snart var der bud fra de lokale restauranter, der havde hørt om den gæve jyde og den friske fisk. Helt op til Søllerød Kro rakte rygtet og her gik Jesper Redecker Hansen rundt og passede gryderne og snart blev de to venner. En dag sagde Kim, at han skulle bygge nyt og snart blev de enige om, at de skulle slå pjalterne sammen. Jesper kontaktede hurtigt sin gode ven og kok Simon Prause og fik ham med i forretningen.
Siden er det blevet til to topmoderne fiskeforretninger og en engrosvirksomhed der leverer til landets og nogen af verdens bedste restauranter. Forretningen drives stadig af fisker Kim Christensen og de to kokke Simon Prause og Jesper Redecker Hansen sammen med et hold af dedikerede medarbejdere fra hele verden. Velkommen til!
Vi har stor respekt for havet omkring os og ved, at hvis vores børn også skal kunne spise frisk fisk, er det vigtigt at vi tager et ansvar. Vi har frasagt os de mest truede arter som ål, hajer og blåfinnet tun og vi ser det som en mulighed for at finde nye bæredygtige alternativer, i stedet for at det er noget der begrænser os. Vi har blandt andet støttet op om det spirende fiskeri med tejner efter havsnegle og til vores store glæde er de blevet taget godt imod af de københavnske kokke.
Vi har stor respekt for havet omkring os og ved, at hvis vores børn også skal kunne spise frisk fisk, er det vigtigt at vi tager et ansvar. Vi har frasagt os de mest truede arter som ål, hajer og blåfinnet tun og vi ser det som en mulighed for at finde nye bæredygtige alternativer, i stedet for at det er noget der begrænser os. Vi har blandt andet støttet op om det spirende fiskeri med tejner efter havsnegle og til vores store glæde er de blevet taget godt imod af de københavnske kokke.
Vi har været medlemmer af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) siden vi deltog i den stiftende generalforsamling i 2014. Vi er sammen med FSK og WWF kommerciel partner på projektet ”Naturskånsom Fisk – fra hav til tallerken” med støtte fra Velux og Villumfonden. Projektet er udsprunget af den vision, at kystfiskeriet atter skal udgøre en vigtig og betydende del af dansk fiskeri. Det er projektets mål, at genstarte og revitalisere det danske kystfiskeri gennem oplysning og nytænkning i forhold til afsætning. En af de største udfordringer for det kystnære fiskeri er, at mange af skibene ligger i småhavne der mangler forarbejdningsfaciliteter og lider under mangelfuld logistik. Som del af dette projekt har vi sammen med kystfiskerne fra Langø og Kutterfisk ApS stiftet Kystfiskerkompagniet ApS i Korsør, hvor vi kun forarbejder og videresælger fisk fra skånsomt kystfiskeri.
Siden 2013 har vi været med til at afholde ”Stjernekokke for Skånsomt Kystfiskeri”, hvor vi i samarbejde med fiskerne fra Langø, Greenpeace og Odd Fellowpalæet arrangerede en middag med seks retter lavet af seks kokke. Blandt deltagerne første år var Almanak, Fiskebaren, Amass, Pony og Geranium. Siden har vi 3 gange afholdt eventet hver gang med kokke fra øverste skuffe og med inviterede som Fødevareminister Karen Hækkerup (S), Fødevareminister Mette Gjerskov (S), Fiskeriordfører Simon Kollerup (S), Fiskeriordfører Lone Loklindt (B) og flere fremtrædende journalister fra de danske aviser. Målet med eventet, er at sprede viden om det danske kystfiskeri og de udfordringer det står overfor i disse år. Vi har ligeledes afholdt to events i Torvehallerne med fiskerne fra FSK senest i 2017 i samarbejde med WWF og Den Blå Planet, hvor op mod 500 mennesker deltog.
Kystfisker Kompagniet
Fiskerikajen er medstifter af kystfiskerkooperativet i Korsør. Læs mere om Kystfisker Kompagniet her
–
Forening for Skånsomt Kystfiskeri (FSK)
Fiskerikajen har været medlem siden den stiftende generalforsamling i 2014. Læs mere om FSK her
–
Kokke for Skånsomt Kystfiskeri
Fiskerikajen er medarrangør sammen med Greenpeace og FSK siden 2013. Læs mere om kokke for skånsomt kystfiskeri her
–
Velux Fonden og Villium Fonden
Fiskerikajen er med i projektet ”Naturskånsomt fiskeri – et hav i balance” sammen med WWF og FSK siden 2016. Læs mere om projektet her
–
Kødbyens Fiskebar
100% skånsom siden 2009, Fiskerikajen er stolte leverandører siden 2009. Læs mere om Fiskebaren her
–
Odd Fellowpalæet
100% skånsom og medarrangør af ”Kokke for skånsomt kystfiskeri” siden 2013. Læs mere om Odd Fellow Palæet her
–
Paris90
Østersambassadør Victor Monchamp, ved alt om østers og importerer sammen med Fiskerikajen 19 forskellige franske østers. Læs mere om Paris90 her
Læs mere om Fiskerikajens østerssortiment her
–
Klør & Klezmer
Skaldyrsfest, klesmermusik og langborde med husbandet Alaska Blonde, Fiskerikajen er medstiftere siden 2017, læs mere om Klør & Klezmer her
–
Hos Fischer
100% skaldyrsentusiast og medarrangør sammen med Fiskerikajen af ”Skaldyr hos Fischer” siden 2011. Læs mere om Hos Fischer her
–