Nyt fra Dansk Tang: Søsalat

Dato:
27/8/2025
Full name
11 Jan 2022
5 min read
Havsalaten er i topform! Kæmpe blade, klar grøn farve og en smag, der kan løfte alt fra fisk til salater. Vores tip: prøv den på grillen – den er mere hårdfør, end man tror.
Indhold:

Havets salat

Havets salat er nok den bedste måde at beskrive denne tangart på, som man tidligere har fået nedsaltet fra f.eks. Frankrig.

Det tog et par år at lære, hvordan den faktisk smagte frisk. Siden har efterspørgslen været stor.

Smagen er som salat/spinat og den holder sin flotte grønne farve under tilberedning. Den giver en frisk hav/grøntsags smag. Den kan ligesom flere tangarter bruges i alle køkkener. Store stykker kan bruges til at lægge rundt om fisk inden den tilberedes. Her er den overraskende hårdfør – også på en grill.

I sensommeren kan stykkerne af havsalat blive meget store, specielt hvis der har været perioder med stille vejr. Hvilket nok også er årsagen til at vi  netop i år har store flotte stykker. Små stykker pynter i enhver ret med f.eks. fisk. Et tip er at kort give den lidt syre, så er den nemmere at tygge.

Bedst kan de store stykker havsalat beskrives som naturens bud på en sushiplade eller svar et rispapir. Den kan indtage store områder og skygger for muslinger og krabber, så derfor gælder det om at spise så meget af den som muligt.Både de tørrede stykker og friske stykker, der lige er blevet tørret af, smager af trøffel, når de enten steges på panden eller kort kommer i varm olie (186 grader).

Vil du vide mere?
Kontakt os for at blive sat op med sæsonens bedste fisk og skaldyr.

Link:
Full name
Job title, Company name
Tilmeld nyhedsbrev med mere
sæsonnyt, som det her