Nyt fra Dansk Tang: Krølhårstang en knasende overraskelse

Dato:
30/9/2025
Full name
11 Jan 2022
5 min read
Mange bliver positivt overrasket, når de smager tang for første gang. Krølhårstang (Chaetomorpha linum) overrasker især på grund af konsistensen.
Indhold:

Når man tygger, knaser de cylindriske celler (Se billede fra mikroskop nedenfor), så man et øjeblik tror, der er sand i munden. Det er der ikke – det er netop den særlige oplevelse ved krølhårstang. Arten blev registreret i Limfjorden i 1964, og smagen er mild, mens teksturen gør hele forskellen.

Wow-oplevelse

Server den gerne som en lille “wow-oplevelse” og fortæl historien. Den er lækker i en simpel vinaigrette eller marinade, for eksempel til østers.

Vil du overraske endnu mere, kan den også dryppes med varm chokolade som en sjov dessertvariant.

To måneder endnu

Vi har krølhårstang i cirka to måneder endnu, og den gør sig klart bedst frisk – den anbefales ikke dehydreret, da knaset forsvinder.

Billede af Krølhårstang fra mikroskop

Vil du vide mere?
Kontakt os for at blive sat op med sæsonens bedste fisk og skaldyr.

Link:
Full name
Job title, Company name
Tilmeld nyhedsbrev med mere
sæsonnyt, som det her