Nyt fra Dansk Tang: Krølhårstang en knasende overraskelse
Dato:
30/9/2025

Mange bliver positivt overrasket, når de smager tang for første gang. Krølhårstang (Chaetomorpha linum) overrasker især på grund af konsistensen.
Indhold:
Når man tygger, knaser de cylindriske celler (Se billede fra mikroskop nedenfor), så man et øjeblik tror, der er sand i munden. Det er der ikke – det er netop den særlige oplevelse ved krølhårstang. Arten blev registreret i Limfjorden i 1964, og smagen er mild, mens teksturen gør hele forskellen.
Wow-oplevelse
Server den gerne som en lille “wow-oplevelse” og fortæl historien. Den er lækker i en simpel vinaigrette eller marinade, for eksempel til østers.
Vil du overraske endnu mere, kan den også dryppes med varm chokolade som en sjov dessertvariant.
To måneder endnu
Vi har krølhårstang i cirka to måneder endnu, og den gør sig klart bedst frisk – den anbefales ikke dehydreret, da knaset forsvinder.

Vil du vide mere?
Kontakt os for at blive sat op med sæsonens bedste fisk og skaldyr.
